INGREDIENTAI: 400 gramų šviesios duonos
šiek tiek aliejaus
Padažui:
200 gramų fermentinio sūrio
4 šaukštai majonezo
3 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Duoną supjaustyti norimos formos ir dydžio gabaliukais. Siūlau pjaustyti pagaliukais – patogiau kabinti padažo ir valgyti :-).
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Aliejaus pilti tiek, kad duonos gabaliukai būtų apsemti maždaug iki pusės. Duoną kepinti iš abiejų pusių. Žiūrėkite, kad labai neparuduotų, nes iškepusi bus labai kieta. Iškepusią duoną sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
3.
Padažui sūrį sutarkuokite, česnaką labai smulkiai supjaustykite arba sutrinkite, sumaišykite viską su majonezu. Majonezo dėkite tiek, kad masė gautųsi drėgna. Tačiau sūrio vis tiek turi būti daugiau :-) Gaminadama aš dariau "iš akies" - ragavau ir jei trūko, dėjau dar. Pasikliaukite savo skoniu :-)
4.
Sūrio masę šiek tiek pašildykite, kad visos dalys susijungtų (galima šildyti mikrobangėje). Jei padažas kiek per tirštas, galima įpilti šaukštą-du vandens.