INGREDIENTAI: 2 skardinės konservuotų avinžirnių (arba 450g virtų)
400 gramų pomidorų tyrės (arba konservuotų smulkintų pomidorų)
250 mililitrų daržovių sultinio
100 gramų fetos sūrio
2 saujos špinatų (nebūtina)
2 vienetai rausvųjų svogūnų (vidutinio dydžio arba 1 didelio)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 vienetas citrinų (nedidelės)
2 šaukšteliai cukraus (arba pagal skonį, galima nedėti)
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio cinamono
0.5 šaukštelio malto kumino (nebūtna)
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių (arba 3-4 vnt nemaltų)
2 vienetai lauro lapų
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 saujelė petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustyti.
2.
Į didesnę gilią keptuvę (arba puodą) pilti aliejų, įkaitinti, suberti svogūnus ir kepti iki kol svogūnai taps skaidresni (apie 5 min). Tuomet suberti česnakus ir kepti 1 min.
3.
Supilti pomidorų tyrę, daržovių sultinį, dėti lauro lapus, raudonėlį, kuminą, cinamoną, gvazdikėlius, druską ir išmaišyti. Užvirti, tada uždengti keptuvę dangčiu, sumažinti kaitrą iki minimalios ir troškinti 10-15 min, kad skoniai susijungtų.
4.
Suberti avinžirnius ir troškinti neuždengtus ant nedidelės kaitros 10–15 minučių, retkarčiais pamaišant.
5.
Iš troškinio išimti lauro lapus, sudėti špinatus, išmaišyti ir pakaitinti iki špinatai sukris. Tuomet berti cukrų, įspausti citrinos sultis. Jei trūksta, įberti dar druskos, pagal skonį pagardinti pipirais.
6.
Ant troškinio viršaus užtrupinti fetos sūrį. Tą padariusi aš dar 4-5 min apkepiau po orkaitės griliumi, kad feta apskrustų, bet tai nebūtina.
7.
Patiekiant pabarstyti petražolėmis. Galima papuošti citrinų griežinėliais.