INGREDIENTAI: 200 gramų salotų mišinio (mėgstamų)
5 vienetai mandarinų
1 vienetas granatų (arba poros saujų spanguolių ar bruknių)
1 vienetas avokadų
1 sauja riešutų (tinka graikiniai, lazdyno, migdolai, pekano ar kiti mėgiami)
Padažui:
2 šaukštai medaus
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai balzaminio acto (arba 1-2 šaukštų citrinų sulčių ar obuolių acto)
1 šaukštas dižono garstyčių
1 skiltelė česnako (arba 0.5 a.š. česnako miltelių)
1 žiupsnelis druskos (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Padažui paruošti, į nedidelį dubenėlį įspausti česnaką, dėti garstyčias, medų, berti druską ir pipirus, dėti pilti balzaminį actą, išmaišyti. Nuolat maišant, lėtai supilti alyvuogių aliejų.
2.
Į didelį dubenį sudėti salotų mišinį, nuluptų mandarinų skilteles, kubeliais pjaustytą avokadą ir granato sėklas. Tuomet supilti paruoštą padažą ir gerai išmaišyti.
3.
Patiekiant užbarstyti smulkintų riešutų.
Patarimai:
•
Papildomi priedai. Jei ruošite ne vegetarišką variantą, papildomai galite įdėti fetos arba ožkos sūrio ar papuošti lašišos ar vytinto kumpio griežinėliais.