TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Tobula keptų morkų sriuba

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų morkų
500 gramų migdolų pieno
5 gramai alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
Patiekiant:
100 gramų sorų kruopų
200 gramų vandens
5 gramai petražolių
5 gramai krapų
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Morkos dedamos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepamos iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (kol suskrunda).

2.
Kol kepa morkos, sorų kruopos užpilamos vandeniu ir verdamos ant nedidelės ugnies apie 30 minučių. Baigus virti, sudedami smulkinti krapai ir petražolės. Pagal skonį pagardinama druska.

3.
Iškeptos morkos nulupamos ir užpilamos migdolų pienu, supilamas alyvuogių aliejus ir viskas dar paverdama 10 minučių.

4.
Baigus virti, viskas sutrinama elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos, pagal skonį pagardinama druska.

5.
Tiekiama su sorų kruopomis. Galima dar pagardinti alyvuogių aliejumi.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2023-02-28 12:00 · 275 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt