INGREDIENTAI: 1200 mililitrų vištienos sultinio (arba pagal norimą tirštumą)
500 gramų vištienos krūtinėlės (arba šlaunelių mėsos)
400 mililitrų kokosų pieno (naudojau 18% riebumo)
130 gramų ryžių makaronų (galima keisti kitokiais mėgiamais)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas raudonosios paprikos (didesnės arba 2 mažesnių)
3 skiltelės česnako
3 šaukštai raudonosios kario pastos (arba pagal skonį, žr. patarimus)
2 šaukštai žuvies padažo (arba pagal skonį, galima nedėti)
1 šaukštas imbiero (šviežio, smulkiai tarkuoto)
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
2 šaukšteliai cukraus (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
2 šaukštai kokosų aliejaus
Patiekiant:
pagal skonį kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: vištieną supjaustyti kubeliais arba juostelėmis, sudėti į dubenį, pagardinti trupučiu druskos ir pipirų, išmaišyti; svogūną ir česnaką susmulkinti, papriką supjaustyti kubeliais arba juostelėmis.
2.
Puode įkaitinti šaukštą aliejaus, sudėti vištieną ir kepti ant aukštesnės kaitros iki švelniai apskrus (maždaug 2-3 minutes, iškepti neturi). Apkepintą vištieną išimti iš puodo ir atidėti.
3.
Puode įkaitinti dar šaukštą aliejaus, suberti svogūną ir maišant kepti 4-5 min iki suminkštės. Suberti smulkiai kapotą česnaką ir smulkintą papriką, maišant pakepinti 2-3 min.
4.
Į puodą su daržovėmis dėti raudonojo kario pastą ir tarkuotą imbierą, maišant pakepinti iki pasklis aromatas (maždaug 1 min).
5.
Supilti vištienos sultinį, į puodą grąžinti vištieną, užvirti. Tada sumažinti kaitrą ir virti apie 5 min. Supilti kokosų pieną ir užkaitinti beveik iki užvirimo.
6.
Į puodą su sriuba pilti žuvies padažą ir berti rudąjį cukrų, išmaišyti. Sudėti makaronus ir pakaitinti ant nedidelės kaitros iki makaronai suminkštės (maždaug 3-5 min, priklausomai nuo jų rūšies).
7.
Sriubą nuklti nuo kaitros, įspausrti žaliosios citrinos sultis ir išmaišyti. Patiekiant pabarstyti kalendromis.
Patarimai:
•
Papildomai į sriubą galite įdėti ir kitų mėgiamų daržovių, pvz. riekelėmis pjaustytų pievagrybių, morkos riekelių ar brokolio žiedynų.
•
Kario pastos kiekis. Skirtingų kario pastų skonio intensyvumas ir aštrumas skiriasi, tad jei nemėgstate aštriai, gaminimo pradžioje geriau dėkite tik šaukštą pastos ir papildomai jos pagal skonį įdėkite baigdami virti sriubą.
•
Vietoje vištienos krūtinėlės tinka ir šlaunelių mėsa, tik ją virkite šiek tiek ilgiau.