INGREDIENTAI: 300 vienetų varškės
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas bananų
5 šaukštai miltų
2 šaukštai cukraus
Kepimui:
1 litras aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį, dėti sutrintą bananą ir gerai išmaišyti. Berti miltus ir maišyti. Tešla turi būti lipni ir tiršta, jei maišosi lengvai, berkite dar miltų. Tešla turi būti beveik minkoma, bet dar maišoma šaukštu.
2.
Puode, kuriame virsime spurgas įkaitiname aliejų.
3.
Tešlą imame drėgnomis rankomis ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes.
4.
Verdame įkaitintame aliejuje iki gražios spalvos ir, kad vidurys būtų iškepęs. Man užtrunka apie 7 minutes.