INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos faršo
1 vienetas baklažanų
1 vienetas cukinijų (jaunos)
2 vienetai pomidorų
1 vienetas kiaušinių
50 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis provanso žolelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Baklažaną supjaustome riekelėmis. Pabarstome druska ir atidedame į šalį, kad ištrauktų kartumą.
2.
Cukiniją ir pomidorus supjaustome riekelėmis. Pabarstome druska, smulkintu česnaku.
3.
Į maltą jautieną mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, Provanso žolelių ir gerai išmaišome. Formuojame nedidelius paplotėlius.
4.
Baklažano griežinėlius nuplauname, nusausiname.
5.
Į vieną didesnį kepimo indą ar kelis mažesnius sluoksniuojame daržovių griežinėlius ir jautieną.
6.
Kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Pabarstome tarkuotu sūriu ir pabaigiame kepti dar apie 7 – 10 min, kol sūris gražiai išsilydys.