INGREDIENTAI: 1 vienetas žiedinių kopūstų
0.5 litro išrūgų
300 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
30 gramų šaltai rūkytos lašišos
15 gramų druskos
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nedidelį žiedinį kopūstą pora minučių laikome verdančiame vandenyje. Tada išimame ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
2.
Lašiša supjaustome mažais gabaliukais (tinka ir lašiša salotoms).
3.
Tešlai į dubenį įmušame kiaušinį, įberiame druskos (galima dėti ir kokių norime prieskonių, aš dar šiek tiek įbėriau prieskonių bulvėms) ir išmaišome. Pilame išrūgas. Beriame miltus, išmaišome. Reguliuojamės miltų kiekį, kad tešla būto skystesnė nei grietinės tirštumo, na nei skysta, nei labai tiršta. Tada į tešlą sudedame žiedinį kopūstą ir lašišą. Išmaišome.
4.
Kepame keptuvėje su aliejumi. Apkepame iš abiejų pusių. Galima valgyti ir šaltus, ir karštus. Galite valgyti ir su mėgstamu padažu.