INGREDIENTAI: Biskvitui:
600 gramų morkų (tarkuotų)
280 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
220 gramų aliejaus
200 gramų cukraus
150 gramų lazdyno riešutų (kapotų)
100 gramų kokoso drožlių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai sodos
2 šaukšteliai cinamono
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų kreminės varškės
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus pudros
0.5 vieneto citrinų
10 gramų želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
1 saujelė lazdyno riešutų
1 saujelė migdolų drožlių
1 saujelė saldainių
4 vienetai sausainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Aliejų gerai išplakti su cukrum, po vieną sumušti kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakant. Taip pat sudėti sodą, nugesintą keliais lašais citrinos sulčių. Kitame inde sumaišyti sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Sausą mišinį atsargiai įmaišyti į aliejaus/kiaušinių plakinį. Kitame inde išmaišyti morkas, riešutus ir kokosų drožles. Visą tai įmaišyti į pasiruoštą tešlą.
2.
Tešlą padalinti į tris vienodas formas, o kadangi aš turėjau tik vieną atsegamą 22 cm skersmens torto formą, kepiau tris biskvitus atskirai, vieną po kito. Vieną tokį gėrį kepti apie 40 minučių 160 laipsnių orkaitėje, prieš pabaigą patikrinti mediniu pagaliuku - tikriausiai visi žino kas turi, o kas neturi atsitikti.
3.
Kai biskvitai atvėsta, galima pasiruošti kremą. Želatiną užpilti trupučiu vandens ir leisti išbrinkti (geriausia daryti taip, kaip sako pakelis), varškę išplakti kartu su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Atskirai, iki standumo išplakti grietinėlę. Porą šaukštų varškės sumaišyti su išbrinkusia ir pašildyta želatina, labai gerai išplakti ir sumaišyti su visa varškės mase. Tai geriausia daryti plakant elektriniu plaktuvu (kad želatina patekusi į varškę nepradėtų stingti, o tolygiai pasiskirstytų po kremą). Į varškės masę atsargiai įmaišyti plaktą grietinėlę ir kremas baigtas.
4.
Dabar lieka tik torto sukonstravimas: ant biskvito (viršumi į apačią) tepti kremą, dėti kitą biskvitą, vėlgi tepti kremą ir vėlgi dėti biskvitą. Truputi paspausti ir likusiu kremu aptepti viršų ir taip pat plonai aptepti šonus (kad būtų kur prilipti papuošimams). O pastariesiems, į trupinius sutrinti sausainius ir smulkiai sukapoti riešutus. Kartu juos sumaišius, po saujelę glausti prie šonų, kad priliptų. Viršuje sodinti gėlytes iš migdolų ir saldainių viduryje. Dėti tortą į šaldytuvą nakčiai ar bent jau kelioms valandoms.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje