INGREDIENTAI: 300 gramų cukraus uogienėms (naudojome Dansukker)
3 vienetai žaliųjų citrinų
1 vienetas citrinų
100 mililitrų vandens
50 gramų imbiero
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Citrinas nuplaukite, nulupkite, išpjaukite minkštimą (pašalinkite visas plėveles) ir susmulkinkite.
2.
Sutarkuokite žieveles. Nulupkite ir sutarkuokite imbierus. Vaisių gabalėlius, žieveles ir imbierus sudėkite į prikaistuvį ir užpilkite vandeniu.
3.
Kaitinkite, kol užvirs. Įmaišykite sirupą ir cukrų uogienėms. Maišydami pavirkite dar 5–10 min. Patikrinkite, ar uogienės konsistencija tinkama. Uogienę supilkite į šiltus ir švarius stiklainius. Sandariai uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.