TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 23:00
Sluoksniuotos daržovių salotos
Sluoksniuotos daržovių salotos

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
1 gūželė romaninių salotų (arba Iceberg ar pekino kopūsto)
1 skardinė konservuotų kukurūzų (apie 340g, naudojau Bonduelle)
400 gramų žaliųjų žirnelių (naudojau Bonduelle šaldytus, bet tinka ir konservuoti)
1 vienetas žiedinių kopūstų (vidutinio dydžio)
100 gramų šaltai rūkytos šoninės (nebūtina, naudojau plonai pjaustytą)
200 gramų čederio sūrio (arba fermentinio)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
1 sauja juodųjų alyvuogių (nebūtina, bet labai tinka, naudojau Bonduelle)
2 saujos petražolių (arba svogūnų laiškų)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto (nebūtina)
Padažui:
200 gramų majonezo (arba kreminio sūrio, žr. patarimus)
200 gramų graikiško jogurto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šoninės riekeles paskrudiname sausoje keptuvėje iš abiejų pusių iki švelniai rustels ir taps traški. Iš keptuvės perkeliame ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių. Kai atvės, sutrupiname.

2.
Žirnelius ruošiame taip - didelėje keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus, dedame šaldytus žirnelius, išmaišome, uždengiame keptuvę dangčiu ir pakaitiname ant nedidelės kaitros 3 minutes. Tada atidengiame, pabarstome druska, įdedame nedidelį gabalėlį sviesto, išmaišome ir dar pakaitiname 2 minutes. Nuimame nuo kaitros ir paliekame atvėsti.

3.
Pasiruošiame kitus ingredientus - salotą supjaustome postambiais gabalėliais, svogūną - plonais pusžiedžiais, žiedinį kopūstą - smulkiais gabalėliais, konservuotus kukurūzus nusunkiame nuo skysčio, sūrį sutarkuojame, alyvuoges perpjauname pusiau arba ketvirčiais, petražoles smulkiai sukapojame.

4.
Padažui majonezą sumaišome su graikišku jogurtu.

5.
Į didelį dubenį sluoksniuojame - salotos, svogūnai, konservuoti kukurūzai, žalieji žirneliai, žiedinis kopūstas. Jo sluoksnį tolygiai aptepame padažu.

6.
Salotų viršų užbarstome sūriu. Ant jo beriame traškios šoninės gabalėlius ir alyvuoges. Apibarstome petražolėmis.

7.
Tiekiame iškart arba dedame į šaldytuvą bent ne ilgiau kaip 3-4 valandoms.


Patarimai:

Pasiruošimas iš anksto. Man šios salotos gražiausiai atrodo patiektos tą pačią dieną, kai pagamintos (nors skonis lieka puikus ir 2-3 paras). Jog sutaupyčiau laiko šventės dieną, aš visus ingredientus, išskyrus žalias salotas ir žirnelius, pasiruošiu iš vakaro - susipjaustau žiedinį kopūstą, nusunkiu kukurūzus, pakepinu šoninę, susitarkuoju sūrį ir kt. Kitą dieną tiesiog pašildau žirnelius, susmulkinu žalias salotas ir viską sluoksniuoju serviravimo inde.


Variantas be majonezo? Tikrai galima ir be jo. Aš mėgstu padažą ir kreminio sūrio (Philadelphia tipo), perpus sumaišyto su graikišku jogurtu. Dar dažnai įdedu šaukštelį dijon garstyčių, žiupsnelį cukraus ir truputį pipirų.


Be šoninės? Tikrai galima. Ją tiesiog praleiskite arba pakeiskite pora saujų smulkintų riešutų. Jeigu juos paskrudinsite sausoje keptuvėje iki paskleis aromatą, bus dar skaniau.




admin · 2023-02-25 21:00 · 442 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt