INGREDIENTAI: Biskvitui:
240 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
4 vienetai kiaušinių
210 gramų morkų (tarkuotų, šviežių)
180 gramų aliejaus
160 gramų graikinių riešutų
140 gramų cukraus (baltojo)
100 gramų rudojo cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų kreminio sūrio
200 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
50 gramų cukraus pudros
pagal poreikį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui paruošti paskrudiname riešutus orkaitėje. Apie 10 min. 160C temperatūroje.
2.
Paskrudintus riešutus sukapojame peiliu.
3.
Sutarkuojame morkas.
4.
Išplakame kiaušinius su baltuoju ir ruduoju cukrumi.
5.
Supilame aliejų, dedame druską, morkas, riešutus. Prasijojame miltus su kepimo milteliais ir cinamonu.
6.
Viską gerai išmaišome mentele.
7.
Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame apie 1h. 170C temp.
8.
Patikriname mediniu pagaliuku ar iškepęs.
9.
Kremo paruošimui visus ingredientus atšaldome.
10.
Viską sudedame į dubenį ir plakame plakikliu iki kol kremas bus standus.
11.
Vanilinį sūrio kremą tepame ant iškepusio ir atvėsusio pyrago. Apibarstome kepintais graikiškais riešutais. Skanaus!