INGREDIENTAI: 3 vienetai bananų (350 g jau nuluptų)
250 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
60 gramų rikotos sūrio
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio malto imbiero
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
2.
Bananus sutrinti iki vientisumo, sumaišyti su cukrumi, supilti kiaušinius ir sviestą.
3.
Miltus sumaišyti su soda ir kepimo milteliais bei prieskoniais. Įmaišyti į tešlą. Galiausiai įmaišyti rikotos sūrį.
4.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą ar riebalais išteptą formą.
5.
Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus jis turėtų būti sausas. Jei aplipęs tešla, kepti dar 5-10 minučių ir vėl tikrinti.