TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 23:49
Minkšti avižiniai sausainiai su sviestiniu kremu
Minkšti avižiniai sausainiai su sviestiniu kremu

Porcijų skaičius: 14


INGREDIENTAI:
290 gramų sviesto (kambario temperatūros)
240 gramų avižų (greito paruošimo)
200 gramų rudojo cukraus
190 gramų kvietinių miltų
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (kambario temperatūros)
2 šaukšteliai vanilės
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio malto cinamono
Kremui:
360 gramų cukraus pudros
180 gramų sviesto (kambario temperatūros)
45 mililitrai grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštelis vanilės
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dėti sviestą, berti baltąjį ir rudąjį cukrų, dideliu greičiu plakti elektriniu plaktuvu apie 1 minutę. Įmušti kiaušinį, dėti vanilę ir išmaišyti.

2.
Į kitą dubenį berti miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir avižas, išmaišyti.

3.
Nuolat maišant į dubenį su šlapiais ingredientais supilti miltų mišinį, tešla turi būti ganėtinai tiršta.

4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, dėti po maždaug 2 šaukštus tešlos paliekant tarpus tarp sausainių.

5.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių iki kol sausainiai gražiai parus. Tuomet kelias minutes sausainius atvėsinti kepimo formoje, vėliau perkelti atvėsti ant grotelių.

6.
Kremui į dubenį dėti sviestą ir plakti apie minutę iki purios masės, suberti cukraus pudrą, dar plakti porą minučių. Supilti grietinėlę, vanilę ir plakti 2 - 3 minutes iki purumo. Įberti druskos, permaišyti.

7.
Ant pusės sausainių dėti po maždaug 1.5 - 2 šaukštelius paruošto įdaro, tuomet uždengti likusiais sausainiais.




admin · 2023-02-23 12:00 · 415 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt