INGREDIENTAI: 400 gramų miltų
180 mililitrų pieno (šilto)
70 gramų cukraus
50 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių (S dydžio)
7 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
šiek tiek cukraus (apibarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į pieną suberti mieles, cukrų, įmušti kiaušinį, supilti tirpintą sviestą, suberti druską ir gerai išmaišyti. Įsijoti miltus ir užminkyti tešlą. Uždengti tešlą virtuviniu rankšluosčiu ir palikti šiltai pakilti apie 1 valandą.
2.
Pakilusią tešlą padalinti į 6 lygias dalis, suformuoti kamuoliukus, uždengti plėvele ir leisti pailsėti 10 minučių. Kiekvieną kamuoliuką iškočioti į labai plonas, pailgas 12 - 15 centimetrų pločio, 80 - 90 centimetrų ilgio juostas.
3.
Tešlos juostas pertepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir susukti į ritinėlius. Kiekvieną iš jų peiliu perpjauti išilgai į dvi lygias dalis. Iš kiekvienos perpjautos dalies susukti sraigę.
4.
Dėti į keksiukų formas, pateptas sviestu ir pabarstytas miltais. Uždengti plėvele ir dar 1 valandą leisti tešlai pakilti. Kepti 210 C laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių.