TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Gražučiai krafinai pagal Loretą
Loretos krafinai

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
400 gramų miltų
180 mililitrų pieno (šilto)
70 gramų cukraus
50 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių (S dydžio)
7 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
šiek tiek cukraus (apibarstymui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į pieną suberti mieles, cukrų, įmušti kiaušinį, supilti tirpintą sviestą, suberti druską ir gerai išmaišyti. Įsijoti miltus ir užminkyti tešlą. Uždengti tešlą virtuviniu rankšluosčiu ir palikti šiltai pakilti apie 1 valandą.

2.
Pakilusią tešlą padalinti į 6 lygias dalis, suformuoti kamuoliukus, uždengti plėvele ir leisti pailsėti 10 minučių. Kiekvieną kamuoliuką iškočioti į labai plonas, pailgas 12 - 15 centimetrų pločio, 80 - 90 centimetrų ilgio juostas.

3.
Tešlos juostas pertepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir susukti į ritinėlius. Kiekvieną iš jų peiliu perpjauti išilgai į dvi lygias dalis. Iš kiekvienos perpjautos dalies susukti sraigę.

4.
Dėti į keksiukų formas, pateptas sviestu ir pabarstytas miltais. Uždengti plėvele ir dar 1 valandą leisti tešlai pakilti. Kepti 210 C laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių.




admin · 2023-02-22 03:00 · 457 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt