INGREDIENTAI: 300 mililitrų kefyro
250 gramų miltų
2 vienetai obuolių
1 vienetas kiaušinis
0.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kefyrą truputį pašildau (kad būtų lengvai šiltas, bet ne karštas).
2.
Į šiltą kefyrą įmušu kiaušinį ir įberiu žiupsnelį druskos. Viską šiek tiek paplaku, kad susimaišytų.
3.
Obuolius nuplaunu, nuskutu žievelę, supjaustau ketvirčiais, išimu sėklalizdžius, sutarkuoju per burokinę tarką (radau keletą receptų, kur obuoliai supjaustomi kubeliais, bet nebandžiau).
4.
Miltus įsijoju į tešlą. Išmaišau iki vientisos masės. Tada sodą įsijoju į tešlą drauge su šaukšteliu miltų. Išmaišau.
5.
Įmaišau tarkuotus obuolius.
6.
Kepu įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus (su kokosų aliejumi man blynai skanesni). Porą minučių iš kiekvienos pusės (vidury kepimo galima keptuvę trumpam uždengti, kad blynai būtų kuo puresni.
Patarimai:
•
Aš cukraus į tešlą nedėjau, nes obuoliai pas mus ir taip saldūs. Jeigu norite desertinių saldžių blynų, galite įdėti vieną kitą šaukštelį cukraus.
•
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!