TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Bandelės kitaip - virtos keptuvėje!
Virtos bandelės keptuvėje

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 gramų miltų (apytikriai)
100 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
40 gramų sviesto
7 gramai sausų mielių (arba 20 gr šlapių)
Kepimui:
300 mililitrų pieno
50 gramų cukraus
50 gramų sviesto
Padažui:
250 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
70 gramų cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis miltų
šiek tiek slyvų uogienės

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pašildyti, sudėti sviestą, cukrų ir maišyti, kol ištirps. Sudėti ir ištirpinti mieles, palikti pastovėti šiltai, kol mielės suputos, apie 10 minučių. Įmušti kiaušinį, išmaišyti. Į atskirą indą suberti miltus, viduryje padaryti duobutę, į ją pilti skystą mišinį ir išminkyti tešlą. Uždengti ir palikti šiltai, kad pakiltų.

2.
Tešlą padalinti į 8 dalis, suformuoti bandeles, uždengti ir palikti, kad dar šiek tiek pakiltų.

3.
Keptuvėje, kurioje kepsite bandeles, pašildyti pieną, sudėti sviestą, cukrų ir ištirpinti. Į keptuvę sudėti bandeles.

4.
Keptuvės dangtį patepti aliejumi arba sviestu, uždengti keptuvę, sumažinti ugnį iki pat mažiausios ir neatidengti bent 20 minučių. Kepti apie 30 - 50 minučių, kol pienas išgaruos. Bandelių apačia labai greitai apskrunda.

5.
Bandeles galima valgyti su uogiene arba pasiruošti vanilinį padažą. Padažui kiaušinius išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi bei miltais. Užkaitinti pieną ir pamažu įmaišyti į kiaušinių-miltų plakinį. Nuolat maišant kaitinti ant mažos ugnies, tik neperkaitinti.




admin · 2023-02-21 06:00 · 301 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt