INGREDIENTAI: 170 gramų šokolado lašelių (arba mažais gabaėliais pasmulkinto juodo šokolado)
170 gramų kondensuoto pieno, saldinto (galima naudoti kokosų sutirštintą kremą)
150 gramų kokoso drožlių
15 gramų migdolų (arba pagal skonį, galima keisti žemės riešutais ar kitais mėgiamais ar tiesiog praleisti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 165 C laipsnių temperatūros, o kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi.
2.
Migdolus susmulkinkite maisto smulkintuvu arba smulkiai sukapokite peiliu.
3.
Į dubenį berkite kokoso drožles, šokolado lašelius, smulkintus migdolus ir kondensuotą pieną. Gerai išmaišykite, paruošta masė turi būti ganėtinai šlapia ir limpanti prie rankų.
4.
Šaukštu (galima naudoti ledų šaukštą) imkite paruoštos masės ir dėkite į paruoštą kepimo formą, šaukšto galine puse (arba vandeniu sušlapintais pirštais) palyginkite kraštus, kad būtų žaviai apvalūs, šiek tiek paspauskite viršuje, kad sausainių paviršius būtų lygesnis. Taip suformuokite visus sausainius.
5.
Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 12–14 minučių arba iki tol, kol sausainių krašteliai pradės rusti. Prilietus jie bus minkšti, tačiau vėsdami sutvirtės.
6.
Kai sausainiai iškeps, jų nejudinkite - palikite atvėsti ir sutvirtėti formoje.
Patarimai:
•
Kondensuotas pienas turėtų būti labiau skystas, nei tirštas. Tad jei jūsų naudojamas kondensuotas pienas (ypač, jei naudojate kokosų), reikėtų kelias sekundes pašildyti iki kol suskystės, o tuomet šiek tiek palaukti iki kol kiek atvės.