INGREDIENTAI: 250 gramų pievagrybių
120 gramų kalakutų šlaunelių (keptos arba kitos keptos paukštienos)
80 gramų džiovintų slyvų
80 gramų morkų (virtų)
50 gramų obuolių
50 gramų fermentinio sūrio (nebūtina)
1 saujelė graikinių riešutų (arba lazdyno riešutų, nebūtina)
1 vienetas svogūnų (mažo)
1 pundelis petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį majonezo
pagal poreikį aliejaus
Papuošimui:
1 pundelis krapų
1 pundelis svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pievagrybius nulupkite, mažiausius 3 ar 4 pievagrybius perpjaukite pusiau.
2.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite, sudėkite perpjautus pusiau pievagrybius ir apkepkite.
3.
Kol pievagrybiai kepa, likusius nuluptus pievagrybius susmulkinkite. Svogūną smulkiai supjaustykite.
4.
Išimkite iškeptas pievagrybių puseles ir atidėkite. Į keptuvę suberkite svogūnus ir pakepkite iki geltonumo. Tuomet sudėkite pievagrybius ir kepkite uždengus dangčiu, kol jie apkeps. Įberkite druskos ir pipirų. Tuomet nuimkite nuo kaitros ir masę atvėsinkite.
5.
Kalakuto kulšelę, morkas, obuolį, džiovintas slyvas (vieną slyvą pasilikite papuošimui) supjaustykite kubeliais, sūrį sutarkuokite, suberkite į dubenį. Petražoles ir riešutus susmulkinkite, suberkite į dubenį su paruoštais ingredientais, sudėkite susmulkintus apkeptus pievagrybius su svogūnais, įdėkite majonezo ir išmaišykite. Majonezo neturi būti per daug, kad mišrainės masė nebūtų per daug skysta, bet neturi būti ir per daug sausa.
6.
Į pailgą lėkštę šaukštu dėkite paruoštos masės, dedant formuokite pailgą formą. Išlyginkite peiliu ir aptepkite majonezu. Nešvarias vietas išvalykite drėgnu popieriniu rankšluosčiu.
7.
Labai plonai supjaustykite slyvą, svogūno laiškus, krapus ir atsidėtus apkeptus grybukus, išdėliokite ant viršaus. Viskas!
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"