INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių
250 gramų pomidorų padažo
20 gramų prieskonių (naudojome KOTANYI šonkauliams)
2 vienetai lauro lapų
Garnyrui:
6 vienetai bulvių (apie 1.2 kilogramo)
5 šaukštai aliejaus
10 gramų prieskonių bulvėms (naudojome KOTANYI)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šonkaulius nuplauti, supjaustyti po 3 - 4 kauliukus (priklausomai nuo dydžio).
2.
Šonkaulius sudėti į puodą, dėti lauro lapus, užpilti vandeniu ir užkaisti.
3.
Nuo vandens užvirimo virti apie 20 minučių (jei šonkauliai labai mėsingi ilgiau - apie 30 minučių). Verdant nugraibyti susidariusias putas. Išvirusius šonkaulius išimti.
4.
Pomidorų padažą išmaišyti su prieskoniais šonkauliams. Sudėti šonkaulius ir gerai iš visų pusių aptepti padažu. Šonkaulius dėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi (mėsinga dalimi į viršų), aptepti padažo likučiais.
5.
Bulves gerai nuplauti (neskusti), supjaustyti išilgai į 4 dalis (skiltelėmis). Dėti į verdantį vandenį ir apvirti 15 minučių. Išvirusias nupilti, užpilti aliejų, berti prieskonius ir pamaišyti, kad pasidengtų. Išdėlioti į kepimo skardą prie šonkaulių.
6.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (su vėjeliu) apie 20 minučių.