TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Arbatos ir uogų limonadas
Arbatos ir uogų limonadas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
1 litras gazuoto vandens
300 gramų uogų (tinka įvairiausios, aš naudojau vyšnių, braškių, šilauogių ir aviečių miksą)
400 mililitrų vaisinės arbatos (aš naudojau AROMA TEA su avietėmis ir braškėmis)
1.5 vieneto citrinų
2 šaukštai medaus (arba cukraus ar klevų sirupo ar stevijos ar kitokio saldiklio)
1 saujelė mėtų (nebūtina)
pagal poreikį ledukų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Paruoškite arbatą (aš du pakelius arbatos užpilu 400 ml karšto vandens ir palaikau 5 min). Palikite atvėsti.

2.
Saują uogų atsidėkite, o likusias sudėkite į elektrinio trintuvo indą. Ten pat dėkite medų, įspauskite vienos citrinos sultis ir supilkite arbatą. Sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Jei norite gražesnės, vientisesnės spalvos limonado, gautą tyrę pertrinkite per sietelį (bet tai nebūtina).

3.
Paragaukite, ar patinka skonis - jis turėtų būti maloniai saldžiarūgštis. Jei saldumo trūksta, įdėkite dar medaus (ar kito saldiklio), o jei trūksta rūgštelės - įspauskite citrinos sulčių.

4.
Į asotį, kuriame tieksite limonadą, įdėkite gausiai ledukų (aš jais pripildau asotį iki pusės).

5.
Atsidėtas uogas, jei didesnės (pvz. braškės) perpjaukite į kelias dalis (smulkių uogų nepjaustykite). Likusią citrinos pusę supjaustykite plonais griežinėliais. Uogas ir citrinos griežinėlius dėkite ant ledukų, užberkite mėtų lapelius. Išmaišykite.

6.
Viską užpilkite gazuotu vandeniu. Tiekite iškart.


Patarimai:

Saldumas. Šis uogų limonadas saldus subtiliai. Jei mėgstate saldžius gėrimus, medaus (ar kitokio saldiklio) dėkite daugiau.


Uogos. Uogos šiam limonadui tinka pačios įvairiausios - dažniausiai naudoju, ką randu šaldytuve. Šaldytos uogos irgi puikiai tinka, jų atitirpinti nebūtina.




admin · 2023-02-19 21:00 · 299 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt