INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių baltymų
200 gramų cukraus
1/4 šaukštelio citrinos rūgšties
šiek tiek vanilinio cukraus
šiek tiek maistinių dažų (sausų!)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Baltymus šiek tiek paplakame, sudedame cukrų, vaniliną ar kitus mėgstamus aromatus.
2.
Indą (geriau metalinį) su šia mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu ir plakame apie 10-15 min. Paplakus kokias 5 minutes, sudedame citrinos rūgštį, skonį pasireguliuojame pagal save.
3.
Kada beveik visas kremas apkimba elektrinio plakiklio šluoteles, indą nuimame nuo garų vonelės ir dar plakame apie 3 – 5 minutes (kremą jau būna sunku nukratyti nuo plakiklio šluotelių, jis turi būti tokios konsistencijos, kad blizgėtų ir būtų panašus į sviestinį). Kremas turi būti labai standus, apvertus indą neiškristi nei lašelis.
4.
Kremas paruoštas, galima dažyti ir puošti (kremas dar šiltas). Jeigu reikalinga ne viena spalva, daliname į kiek reikia dalių, įdedame dažus (jeigu sausi dažai, praskiedžiame šlakeliu citrinos sulčių) ir nedideliu greičiu išplakame. Puošti geriausia vos paruošus kremą, jis būna standesnis. Šiuo beze kremu puošiu, torto prieš tai neaptepusi jokiu kitu kremu, laikosi gerai, nenuslysta.