INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištienos krūtinėlės
200 gramų mocarela sūrio (tarkuoto, galima keisti fermentiniu ar kitu)
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto, galima keisti fermentiniu ar kitu)
1 pundelis svogūnų laiškų
1 pundelis petražolių
30 gramų migdolų miltų
1 šaukštas česnako miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Labai smulkiais kubeliais supjaustyti vištienos krūtinėles ir sudėti į dubenį (jeigu skubate, galima sumalti mėsmale, bet supjausčius man skaniau). Berti migdolų miltus, įmušti kiaušinius, berti tarkuotą mocarelos ir kietąjį sūrius.
2.
Svogūno laiškus, petražoles susmulkinti ir suberti į dubenį su vištiena. Įberti druskos, pipirų, česnako miltelių ir gerai išmaišyti.
3.
Į keptuvę pilti aliejaus ir įkaitinti ant vidutinės kaitros. Imti didelį šaukštą paruoštos masės ir rankomis formuoti apvalius kotletus.
4.
Kepti iš kiekvienos pusės po maždaug 4 minutes iki kol švelniai apskrus ir iškeps.
Patarimai:
•
Jei neturite laiko pjaustyti vištienos, galima naudoti tiesiog maltą mėsą.