INGREDIENTAI: 1.5 litro vandens (arba sultinio)
3 vienetai bulvių
200 mililitrų grietinėlės (tinka ir liesesnė)
100 gramų karštai rūkytos šoninės
2 saujos šparaginių pupelių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves smulkiai supjaustyti. Šparagines pupeles nuvalyti, nupjauti galiukus ir perpjauti į kelias dalis.
2.
Puode užvirti vandenį, sudėti bulves ir pupeles.
3.
Keptuvėje pakepinti susmulkintus svogūnus ir tarkuotą morką. Tada sudėti į puodą ir pagal skonį pagardinti druska, pipirais ir šiek tiek pavirti.
4.
Kai daržovės jau bus minkštos, į sriubą supilti grietinėlę, išmaišyti, užvirti ir išjungti.
5.
Keptuvėje pakepinti šoninę, kol gražiais apskrus. Patiekti kiekvienam atskirai ir pagardinti šonine. Galima pabarstyti žalumynais.