INGREDIENTAI: 3 vienetai bananų (labai sunokusių, vidutinio dydžio)
250 gramų miltų
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
150 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių (didesnių arba 4 mažų)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio malto muskato (galima nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo (masės tūris padidėti 2-3 kartus turėtų).
2.
Įmaišyti ištirpintą ir atvėsintą sviestą, įsijoti miltus su kepimo milteliais, cinamoną ir muskatą. Įmaišyti šakute sutrintus bananus.
3.
Masę supilti į sviestu pateptą kekso formą ir šauti kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
4.
Kepti apie 40-50 minučių (ar iškepė patikrinti įsmeigiant medinį pagaliuką į storiausią kekso vietą - ištrauktas pagaliukas turi būti neaplipęs tešla).
5.
Pyragui iškepus, jį šiek tiek atvėsinti formoje, o tada galutinai atvėsinti ant grotelių. Kai atvės, galima dar pabarstyti cukraus pudra, o tada pjaustyti ir mėgautis!