INGREDIENTAI: 6 vienetai bulvių
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai miltų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Padažui:
300 gramų grūdėtos varškės
1 šaukštas krapų (smulkintų)
1 šaukštas svogūnų laiškų (smulkintų)
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka.
2.
Į bulvių masę mušame kiaušinį, beriame miltus. Masę gerai išmaišome, pagardiname druska, pipirais.
3.
Kepame blynus, gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol iškeps ir gražiai apskrus.
4.
Į grūdėtą varškę įmaišome smulkintą česnaką, žalumynus. Pagardiname druska. Patiekiame padažą kartu su blynais.