INGREDIENTAI: Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų
200 gramų vandens (karšto)
4 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų maltos vištienos
200 gramų maltos jautienos
1 vienetas svogūnų
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskoninių žolelių
Padažui:
300 mililitrų vandens (arba sultinio, apytikriai)
1 vienetas morkų (didesnės arba 2 mažesnių)
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai pomidorų padažo
1 šlakelis aliejaus
1 šaukštas grietinės
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį suberti miltus, supilti vandenį, aliejų, įberti druskos ir išminkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga, nelimpanti prie rankų.
2.
Įdarui į dubenį sudėti maltą vištieną ir maltą jautieną, įberti druskos, pipirų, prieskoninių žolelių ir įtarkuoti svogūną. Išmaišyti.
3.
Tešlą iškočioti į didelį ovalo formos lakštą, ant viršaus sudėti įdarą ir paskirstyti per visą plotį. Susukti lakštą į vyniotinį ir supjaustyti 3 cm pločio griežinėliais.
4.
Padažui į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti.
5.
Morką sutarkuoti burokine tarka, svogūną smulkiai supjaustyti, suberti į keptuvę. Apkepti kelias minutes iki kol apkeps ir suminkštės.
6.
Į kepimo indą sudėti apkeptas morkas ir svogūną, sudėti paruoštus koldūnus.
7.
Į dubenį sudėti pomidorų padažą, grietinę, įpilti vandens, pagardinti druska, pipirais ir išmaišyti. Supilti į kepimo indą su koldūnais. Uždengti folija ir kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Patarimai:
•
Galima ruošti ir su kita mėgstama mėsa.
•
Po 30 minučių kepimo, galima pabarstyti tarkuoto sūrio ir dar pakepti apie 10 minučių.