INGREDIENTAI: 2 vienetai baklažanų
200 gramų varškės 9%
8 vienetai džiovinti pomidorai aliejuje
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį provanso žolelių
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Baklažanus nuplauname, nusausiname, supjaustome išilgai juostelėmis (maždaug 0,7 cm storio). Supjaustytas baklažano juostas iš abiejų pusių apibarstome juodaisiais pipirais, druska ir Provanso žolelių mišiniu bei patepame aliejumi. Kepame ant grotelių maždaug 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės.
2.
Į dubenį dedame varškę, saulėje džiovintus pomidorus ir apšlakstome šlakeliu aliejaus, kuriame buvo saulėje džiovinti pomidorai. Viską sutriname maisto smulkintuve.
3.
Į iškeptus ir atvėsintus baklažanus dedame varškės masę ir susukame suktinukus.