INGREDIENTAI: 300 mililitrų kokosų pieno
30 gramų cukraus pudros
30 gramų kukurūzų krakmolo
1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto
pagal poreikį braškių
Naminei karamelei:
200 mililitrų kokosų pieno
50 gramų kokosų cukraus
30 gramų kokosų aliejaus (+formoms patepti)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į nedidelį puodą pilame 250 ml. kokosų pieno, beriame cukraus pudrą, pastatome ant viryklės ir užverdame. Nukeliame nuo ugnies.
2.
Į dubenelį pilame likusius 50 ml kokosų pieno, beriame krakmolą ir šluotele išplakame, kad neliktų gumuliukų.
3.
Iš puodo įpilame keletą šaukštų karšto pieno į dubenėlį su krakmolu. Gerai permaišome.
4.
Puodą grąžiname ant viryklės ir kaitiname ant silpnos ugnies. Dubenėlio turinį, nuolat maišant, pilame į puodą. Maišome tol, kol masė sutirštės.
5.
Nedideles silikonines formeles sutepame kokosų aliejumi. Šaukšteliu į formeles dedame masę. Uždengiame plėvele ir laikome kambario temperatūroje, kol atvės. Tuomet dedame 2 val. į šaldytuvą.
6.
Karamelei į prikaistuvį pilame kokosų pieną ir aliejų, beriame kokosų cukrų, druską, permaišome ir užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame, maišant, apie 20 min.
7.
Karamelę perpilame į dubenėlį, palaikome kambario temperatūroje 30 min. ir dedame į šaldytuvą.
8.
Desertą tiekiame su uogomis ir karamele.