TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Tortas "Žalioji mėlynė" su maskarponės kremu
Špinatų tortas žalioji mėlyne su maskarpone

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
6 šaukštai kvietinių miltų
5 šaukštai cukraus
150 gramų špinatų (lapų be kotelių)
20 mililitrų romo
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis sodos
šiek tiek sviesto (formai aptepti)
Kremui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
1 stiklinė mėlynių (naudojau šaldytas)
0.5 vieneto citrinų
5 šaukštai cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Špinatų lapus beriame į verdantį vandenį ir palaikome apie pora minučių. Perliejame šaltu vandeniu. Špinatus sutriname su virtuviniu kombainu (blenderiu) iki vientisos masės.

2.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.

3.
Į virtuvinį kombainą supilame trintus špinatus, kiaušinių trynius. Masę plakame apie 1 min. suberiame cukrų ir vėl paplakame. Gautą masę pilame į indą. Suberiame miltus, supilame romą.

4.
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai juos įmaišome į tešlą.

5.
Puodelyje sumaišome sodą su grietine. Įmaišome į tešlą.

6.
Kepimo formą (naudojau apvalią 24 cm skersmens) patepame sviestu ir supilame gautą žalią masę. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

7.
Biskvitą perpjauname pusiau. Nelygumus, viršūnėles nupjauname ir susmulkiname iki trupinių. Juos galėsime panaudoti torto puošimui.

8.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Maskarponę sumaišome su mėlynėmis, cukraus pudra ir citrinos sultimis. Į gautą masę įmaišome grietinėlę.

9.
Surenkame tortą: ant biskvito tepame 1/3 kremo. Dedame ant viršaus biskvitą, vėl tepame kremo. Likusiu kremu aptepame šonus. Pabarstome biskvito trupiniais.


Patarimai:

Skaniausias, kai per naktį pastovi šaldytuve.




admin · 2023-02-16 21:00 · 287 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt