INGREDIENTAI: 400 gramų varškės (sausos)
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai manų kruopų
1 šaukštelis cukraus (nebūtina)
1 šaukštelis maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio druskos
pagal poreikį sviesto (ar aliejaus kepimui)
pagal skonį grietinės (ar saldžių pagardų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Gilesniame dubenyje išplaku kiaušinį su druska, cukrumi (jei naudoju) ir ciberžole. Sukrečiu varškę ir šakute maišau, kol masė tampa vienodai geltona.
2.
Į gilesnę lėkštę suberiu manų kruopas.
3.
Šlapiomis rankomis formuoju 8 rutuliukus ir dedu juos į manus, kiekvieną gausiai apvolioju. Įkaitinu keptuvę, dedu sviestą ar pilu aliejaus (svieste gaunasi gardžiau), imu varškės rutuliuką, suploju delne į storą blynelį ir dedu į įkaitintus riebalus. Jei lėkštėje dar lieka manų, suberiu juos ant varškėčių.
4.
Kepu abi puses iki apskrunda.
5.
Tiekiu karštus, su mėgstamais pagardais, man skaniausias grietinės ir konservuotų rojaus obuoliukų duetas.
Patarimai:
•
Geram rezultatui svarbūs du dalykai. Pirmas – varškė turi būti sausa, geriausia naudoti ne fasuotą 180 g pakeliuose, bet sveriamą, rupią, be skysčių (o ir nereikės išmesti krūvos pakuočių). Antras – formuojant varškėčius rankas reikia gausiai suvilgyti vandeniu. Ir tik tiek svarbalų, visa kita gaminama įprastai, be buitinės technikos ar krūvos nešvarių indų.
•
Kadangi ir mes patys stengiamės vartoti kuo mažiau kviečių, bandžiau apvolioti šiuos varškėčius ir avižų, ir kokosų miltuose. Deja deja, tokio traškumo, kokį suteikia manų kruopos, nepakartoja jos kitas produktas.
•
Iš nurodytos normos pagaminu 8 varškėčius.