INGREDIENTAI: 2 litrai vištienos sultinio (arba grybų sultinio)
450 gramų rudųjų pievagrybių (arba kitokių grybų)
3 vienetai morkų (didelių)
150 gramų perlinių kruopų (išmirkytų)
2 vienetai salierų stiebų
1 saujelė džiovintų grybų
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai aliejaus
1 pundelis petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą įpilti vandens, sudėti grybus ir pamirkyti juos apie valandą. Tuomet juos pavirti apie 30 minučių.
2.
Svogūną, morkas, išvirtus grybus, pievagrybius ir salierą susmulkinti.
3.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti ir suberti svogūnus su morkomis, pakept kelias minutes iki kol suminkštės ir suberti pievagrybius, išvirtus grybus, salierą ir pakepti apie 7 minutes.
4.
Petražoles pasmulkinti.
5.
Į puodą sudėti perlines kruopas, užpilti sultiniu ir užvirti. Kai kruopos suminkštės, sudėti pakeptas daržoves ir grybus, suberti petražoles, pagardinti druska ir pipirais. Pavirti dar 5 minutes.
6.
Tuomet elektriniu trintuvu sutrinti sriubą iki norimo tirštumo.