AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 100 gramų majonezo (klasikinio arba šio veganiško, galima keisti alyvuogių aliejumi)
1 vienetas chalapos paprikų (dar žinomos, kaip jelapenai)
30 gramų kalendros (šviežių)
7 vienetai svogūnų laiškų
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
1 skiltelė česnako
1 šaukštas garstyčių (naudojau aštrias)
1 šaukštelis medaus (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų padažo (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Chalapos papriką (dar žinomą kaip jelapenas) perpjauti pusiau, išimti sėklas. Pasmulkinti.
2.
Visus ingredientus dėti į elektirnio trintuvo ar kokteilinės indą, įspausti žaliosios citrinos sultis. Viską gerai sutrinti iki vientisos, glotnios konsistencijos.
3.
Padažą laikyti sandariame indelyje šaldytuve iki savaitės.