TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 04:00
Rauginti svogūnai žiemai



INGREDIENTAI:
pagal poreikį svogūnų (nedidelių, kiek tilps į 0.5 l stiklainį)
1 šaukštelis druskos
šiek tiek krapų žiedynų
šiek tiek juodųjų serbentų lapų
šiek tiek vyšnių lapų
šiek tiek vynuogių lapų (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į pusės litro stiklainį dedu šaukštelį druskos, beriu mėgiamų rauginimo prieskonių - po truputį krapų žiedynų, juodųjų serbentų lapų, vyšnių lapų ir vynuogių lapų (galite naudoti ir savo mėgiamus prieskonius).

2.
Svogūnus nulupu ir talpiai sudedu į stiklainį su prieskoniais.

3.
Viską užpilu šaltu vandeniu, šiek tiek papurtau, jog druska pasiskirstytų.

4.
Nešu į šaltą rūsį ir po 2-3 mėnesių jau galima ragauti.


Patarimai:

Jei rūsio neturite, svogūnus pirmiausia palaikykite 3-4 paras kambario temperatūroje, o tada dėkite į šaldytuvą, jog fermentacija sustotų.




admin · 2023-02-15 06:00 · 424 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt