INGREDIENTAI: 250 gramų kvietinių miltų
250 gramų šilauogių (arba mėlynių)
200 mililitrų augalinio pieno
40 gramų medaus
15 gramų kokosų aliejaus (tirpinto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis obuolių acto
1/4 šaukštelio sodos
pagal poreikį vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šilauogės perrenkame, nuplauname ir nusausiname.
2.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Sodą nugesiname obuolių actu ir sumaišome su miltais.
3.
Į miltų masę sudedame medų, pilame kokosų aliejų, pieną, įlašiname vanilės ekstrakto. Viską gerai išmaišome.
4.
Į tešlą įmaišome šilauoges ir gerai viską išmaišome.
5.
Į keksiukų formą dedame popierines formeles, tešla pripildome 2/3 jų tūrio.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 min., kol keksiukai gražiai pakils ir iškeps. Mediniu pagaliuku patikriname, ar iškepė - jei pagaliukas sausas, reiškia taip, jei aplipęs tešla, kepame dar apie 5 minutes ir vėl tikriname.