INGREDIENTAI: Tešlai:
2 vienetai kiaušinių
170 gramų medaus (skystesnio, jei kietas - truputį pašildykite)
160 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra")
140 mililitrų juodosios arbatos
120 gramų augalinio aliejaus (neutralaus skonio)
100 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
1 šaukštelis malto cinamono
0.5 šaukštelio malto muskato
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
200 gramų cukraus pudros
80 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo)
1.5 šaukšto pieno
Pabarstymui:
1 saujelė graikinių riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros (režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus). Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
2.
Į atskirą didelį dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų, supilti aliejų, berti vanilės ekstraktą, dėti medų ir gerai išmaišyti konditerine šluotele. Tuomet į paruoštą mišinį supilti paruoštą karštą arbatą ir maišyti, kol viskas tolygiai susimaišys.
3.
Į kitą dubenėlį suberti sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną ir muskato riešutą, gerai išmaišyti.
4.
Paruoštą miltų masę po truputį suberti į drėgną mišinį ir maišyti konditerine šluotele iki vientisos masės, iki kol neliks gumulėlių (tešla turi gautis neper skysta ir ne per daug tiršta, lengvai maišoma).
5.
Paruoštą tešlą supilti į kepimo formą, kepti 40–50 min (ar iškepė tikrinti mediniu pagaliuku. Jei ištraukus ant jo liks prilipusių tešlos trupinių ir atrodys šlapias, kepkite dar apie 10 minučių ir vėl tikrinkite). Tikslus kepimo laikas labai priklausys nuo konkrečios orkaitės ir naudojamos formos dydžio bei kekso storio.
6.
Keksui iškepus, leisti jam visiškai atvėsti kepimo formoje (tas labai svarbu).
7.
Tuomet pasiruošti glajų - į dubenį dėti kreminį sūrį, pilti pieną ir išmaišyti. Ppo truputį vis maišant berti cukraus pudrą, kol masė taps vientisa ir šiek tiek sutirštės.
8.
Keksą atsargiai išimti iš formos ir aplieti glajumi.