INGREDIENTAI: 7 vienetai bulvių (vidutinių, apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai krakmolo
0.5 šaukštelio maltos ciberžolės
pagal skonį druskos
pagal poreikį vandens
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių (apvaliojimui)
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves išviriau su druska ir sugrūdau.
2.
Kiaušinį lengvai išplakiau su ciberžole.
3.
Į bulvių masę supyliau kiaušinį, įbėriau krakmolo ir gerai išmaišiau. Masė visiškai nelipo prie rankų. Jei bus lipnoka, berkite dar krakmolo.
4.
Iš paruoštos bulvių masės gnybiau po gabalėlį. Iš kiekvieno formavau po blynelį.
5.
Kiekvieną blynelį apvoliojau džiūvėsėliuose.
6.
Įkaitinau keptuvę su trupučiu aliejaus. Apkepiau blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrudo. Blyneliai gana greitai iškepa, juos kelis kartus kepant apverčiu.
7.
Patiekiau su rūkytos šoninės ir sviesto-grietinės padažu.
Patarimai:
•
Galite ruošti su mėsos ar sūrio įdaru.