INGREDIENTAI: 400 mililitrų kokosų pieno
400 mililitrų vištienos sultinio (arba vandens)
250 gramų vištienos krūtinėlės
10 vienetų krevečių be kevalo
200 gramų rudųjų pievagrybių
100 gramų ryžių makaronų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas raudonosios kario pastos
Kepimui:
1 šaukštas kokosų aliejaus
Patiekiant:
1 vienetas žaliųjų citrinų
pagal poreikį aitriosios paprikos (smulkintos)
pagal poreikį kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną ir česnaką nulupame ir pasmulkiname. Vištienos krūtinėlę supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais, pievagrybius padaliname į 4 dalis.
2.
Puode ištirpiname kokosų aliejų. Pakepiname svogūną, česnaką ir kario pastą apie 2 min. Sudedame smulkintą vištieną ir pakepiname dar keletą minučių. Į puodą supilame kokosų pieną, sultinį, sojos padažą. Suberiame pievagrybius, ryžių makaronus ir verdame apie 10 min. Sudedame krevetes, paverdame dar apie 5 min. Išjungiame kaitrą.
3.
Pilstome sriubą į dubenėlius. Apšlakstome citrinos sultimis, pabarstome smulkinta aitriąja paprika, šviežia kalendra.