INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių
80 gramų kvietinių miltų
100 gramų cukraus
60 mililitrų alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai žaliosios citrinos žievelės (tarkuotos)
2 šaukšteliai žaliųjų citrinų sulčių
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Alyvuogių aliejų sumaišyti su tarkuota žaliosios citrinos žievele ir leisti pastovėti bent 15 min., kad geriau įsigertų skonis.
2.
Kiaušinius su cukrumi gerai išplakti, supilti aliejų ir lengvai išmaišyti. Supilti citrinų sultis.
3.
Miltus ir kepimo miltelius persijoti. Per 3 kartus atsargiai įmaišyti į kiaušinių ir cukraus mišinį. Tešlą 0,5 - 1 val. palikti pastovėti šaldytuve.
4.
Tešlą dėti į madlenų formeles.
5.
Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra.