INGREDIENTAI: 500 gramų varškės
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
16 gramų vanilinio cukraus (arba pagal skonį)
pagal poreikį aguonų
Viršui:
100 gramų juodojo šokolado
100 gramų pieniško šokolado
2 šaukštai kokosų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį dėti varškę, sviestą, karamelizuotą kondensuotą pieną ir silikonine mentele išmaišyti iki kol nelieka jokių gumuliukų ir masė tampa vientisa. Elektrinio plakiklio nenaudokite.
2.
Tuomet į dubenį su varškės mase suberti aguonas, vanilinį cukrų ir išmaišyti.
3.
Paruoštą masę sudėti į silikonines formeles. Dėti į šaldymo kamerą 3 - 4 valandoms.
4.
Į dubenį dėti šokoladą, kokosų aliejų ir ištirpinti garų vonelėje.
5.
Sūrelius išimti, sudėti ant grotelių ir apipilti tirpintu šokoladu.
Patarimai:
•
Šokoladą galima naudoti ir tik juodą.
•
Sūrelius galima gaminti ir atvirkščiai. Pirmiausia tirpintu šokoladu išlieti formeles, atšaldyti, tuomet dėti varškės masę, vėl šaldyti.