INGREDIENTAI: 800 gramų žiedinių kopūstų
500 gramų faršo (kiaulienos ir jautienos maišyto)
250 gramų mocarela sūrio
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek paprikos miltelių
šiek tiek petražolių
Užpilui:
100 gramų grietinės
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žiedinį kopūstą nuplauti, supjaustyti žiedynais, sudėti į pasūdytą verdantį vandenį, uždengti dangtį ir palikti pastovėti 7 minutėms, po to nupilti vandenį ir nuvarvinti.
2.
Svogūną ir česnakus supjaustyti ir trumpai apkepti keptuvėje, tada sudėti faršą, druską, pipirus, paprikos miltelius, petražoles ir pakepti 7 - 8 minutes.
3.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti faršą, užbarstyti pusę sutarkuotos mocarelos, ant jos užpilti kiaušinį išplaktą su grietine. Tada sudėti žiedinį kopūstą, truputį paspausti iš viršaus rankomis ir užbarstyti likusią sutarkuotą mocarelą.
4.
Kepti 190 - 200 C laipsnių temperatūroje apie 25 - 35 minutes.