INGREDIENTAI: 850 gramų konservuotų pupelių (mažų)
300 gramų chorizo dešrelės (ar rūkytų dešrelių)
170 gramų pomidorų pastos
2 vienetai morkų (vidutinio)
1 vienetas svogūnų (didelio)
3 vienetai salierų stiebų
4 skiltelės česnako
2 šaukštai kvietinių miltų
1/3 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1/3 šaukštelio džiovintų bazilikų
1/3 šaukštelio džiovintų čiobrelių
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį druskos
1.5 litro vištienos sultinio
Kepimui:
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną ir česnako skilteles nulupame, susmulkiname. Dešreles supjaustome griežinėliais. Morkas nuskutame, supjaustome griežinėliais. Susmulkiname saliero stiebus.
2.
Pupeles nuplauname po šaltu vandeniu.
3.
Dideliame puode įkaitiname šiek tiek alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame daržoves, dešreles ir kepiname apie 7-8 minutes. Įmaišome miltus. Po to sudedame pomidorų pastą, gerai išmaišome. Pagardiname džiovintu raudonėliu, čiobreliu, baziliku, sudedame pupeles, užpilame sultiniu ir užverdame. Verdame apie 20 minučių. Patiekiame su česnakiniu batonu. Skanaus!