AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 mililitrų aliejaus (naudojau alyvuogių)
50 gramų krapų
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
šiek tiek citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į elektrinio trintuvo indą sudedu krapų lapelius (be kietų kotelių), česnaką, įpilu pusę kiekio aliejaus ir viską sutrinu iki vientisos konsistencijos. Tada įpilu dar aliejaus iki norimo tirštumo (galima jo pilti ir daugiau, ir mažiau negu recepte parašiau, kaip labiau patinka) ir išmaišau.
2.
Pagal skonį įdedu druskos ir įspaudžiu truputį citrinos sulčių, vėl išmaišau. Aš citrinos sulčių dedu apie vieną šaukštą, bet geriau pirma įspauskite mažiau, paragaukite ar patinka, jeigu trūksta, įdėkite dar.
3.
Jeigu ruošiuosi padažą vartoti dabar, supilu į užsukamą indelį ir laikau šaldytuve, jis ten puikiai laikosi bent dvi-tris savaites tai tikrai (gal ir ilgiau, bet greitai suvalgo, nepatikrinau:). O padažiukus, kuriuos ruošiu žiemai, supilstau į mažus stiklainiukus ir dedu į šaldiklį. Kai žiemą užsinorime, tiesiog iš vakaro perdedu indelį iš šaldiklio į šaldytuvą ir ryte jau turiu it šviežią padažiuką.