INGREDIENTAI: 100 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
80 gramų parmezano sūrio (smulkiai tarkuoto)
75 gramai sviesto (šalto, pjaustyto kubeliais)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
0.5 šaukštelio rozmarino
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas čiobrelių (šviežio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių.
2.
Dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus, sūrį. Pridedame sviestą ir rankomis viską išminkome iki vientisos masės.
3.
Suformuojame 12 apvalių plokščių sausainėlių: man patogiausia iš tešlos padaryti dešrą, ją apie 20 min. palaikyti šaldytuve, o tuomet peiliu supjaustyti vienodomis riekelėmis, ir, jei reikia, papildomai paformuoti rankomis.
4.
Sausainius dėliojame ant kepimo skardos. Aptepame kiaušinio plakiniu, pabarstome čiobreliu ir kepame apie 14 min – kol taps gražiai auksiniai.
5.
Valgome iškart ar laikome sandariame indelyje šaldytuve.