INGREDIENTAI: 1 kilogramas paukštienos (naudojau ančiukų kulšeles)
400 mililitrų sultinio
250 gramų pievagrybių
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
1 pundelis krapų
50 gramų sviesto
2 šaukštai miltų
2 šaukštai grietinės (riebios)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis ciberžolės
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
pagal poreikį prieskoninių žolelių
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ančių kulšeles nukauliname, dalį riebalų pašaliname ir supjaustome gabaliukais. Dedame žolelių, pipirų, įspaudžiame 2 skilteles česnako ir išmaišome. Paliekame pastovėti. Druskos dabar nedėkite. Kaulus pasilikite, bus sriubai.
2.
Svogūną, morką, pievagrybius supjaustome ir pakepiname su puse sviesto, vėliau įpilame vandens ir patroškiname. Kepinti, iki daržovės suminkštės, ant vidutinės kaitros. Įdėjau šaukštelį ciberžolės. Kepinimo pabaigoje dėkite smulkintus krapus ir nukelkite nuo kaitros. Atidėkite į šoną.
3.
Antienos gabaliukus apvoliokite pusėje miltų ir apkepinkite įkaitintame aliejuje iki apskrudimo.
4.
Sausoje keptuvėje pakepinkite likusius miltus, dėkite likusį sviestą ir ištrinkite iki košelės. Po truputį pilkite sultinį, berkite druskos, pipirų ir maišykite, iki pradės tirštėti. Dėkite grietinę.
5.
Į troškintuvą dėkite mėsą ir užpilkite padažu. Troškinkite iki mėsa suminkštės. Ragaukite. Man pakako 15 min. Į troškinimo pabaigą dėkite daržoves, išmaišykite ir ragaukite.
6.
Tiekiame su virtomis bulvėmis, bulvių koše ir mėgstamomis daržovių salotomis. Skanaus !!!