TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Burokėlių pyragas su sūrio kremu
Burokėlių pyragas su sūrio kremu

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
0.5 šaukštelio muskato (naudojome "Santa Maria")
2 šaukšteliai malto kardamono (naudojome "Santa Maria")
1 šaukštas cinamono (naudojome "Santa Maria")
400 gramų kvietinių miltų
350 mililitrų cukraus
0.5 šaukštelio druskos
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome "Santa Maria")
350 mililitrų rapsų aliejaus
3 vienetai kiaušinių
300 mililitrų burokėlių (tarkuotų)
300 mililitrų graikinių riešutų
Kremui:
0.5 gramo šafrano (naudojome "Santa Maria")
200 gramų kreminio sūrio
150 mililitrų cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.

2.
Apskritą maždaug 24 cm skersmens kepimo formą su nuimamuoju apvadu patepkite riebalais ir miltais.

3.
Sumaišykite sausus pyrago tešlos ingredientus.

4.
Sutarkuokite burokėlius ir susmulkinkite graikinius riešutus.

5.
Sumaišykite aliejų ir kiaušinius iki vientisos masės, supilkite į miltus. Sudėkite burokėlius, graikinius riešutus. Supilkite tešlą į kepimo formą.

6.
Kepkite pyragą orkaitės viduryje maždaug 45 minutes. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti formoje, tada nuimkite apvadą.

7.
Elektriniu plaktuvu sumaišykite sūrio kremą, cukraus pudrą ir šafranus.

8.
Pyragui atvėsus ant jo užtepkite kremą.


Patarimai:

Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..



Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.



admin · 2023-02-06 18:00 · 279 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt