INGREDIENTAI: 300 gramų kvietinių miltų
250 gramų varškės
200 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį šokoladinio kremo nutella
pagal skonį vanilės esencijos (arba vanilinio cukraus)
Apvoliojimui:
0.5 stiklinės cukraus
2 šaukštai cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Apvoliojimui dubenėlyje sumaišome cukrų ir cinamoną.
2.
Tešlai varškę, sviestą, vanilės esenciją ir druską sumaišome. Suberiame miltus ir išminkome tešlą. Tešla neturi lipti prie rankų.
3.
Iškočiojame 3-5 mm storio lakštą. Stikline ar kokia kita formele išspaudžiame apskritimus. Kiekvieną apvoliojame iš abiejų pusių cukraus ir cinamono mišinyje. Į vidurį dedame truputį šokoladinio kremo, perlenkiame pusiau ir dar kartą pusiau, suformuojant trikampį. Mediniu pagaliuku įspaudžiame juostelę per vidurį.
4.
Sausainius sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 35 min (priklauso nuo orkaitės galingumo), arba kol gražiai paruduoja. Mano orkaitėje kepa 35 - 40 min.