INGREDIENTAI: 2 lapai sluoksniuotos tešlos (tokie didesni)
3 vienetai obuolių (geriau rūgštesnių)
2 saujos riešutų
4 šaukštai cukraus
3 šaukštai rudojo cukraus
2 šaukštai miltų
2 šaukštai džiūvėsėlių
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti kubeliais ir dubenėlyje sumaišyti su cinamonu, ruduoju cukrumi, dviem šaukštais paprasto cukraus, citrinų sultimis ir miltais. Palikti 15-20 minučių pastovėti.
2.
Atskiram dubenėlyje sumaišyti pasmulkintus riešutus, 2 šaukštus paprasto cukraus ir džiūvesėlius.
3.
Abu tešlos lakštus atskirai iškočioti. Ant jų išilgai paskirstyti riešutų masę, tada obuolių masę ir kiekvieną atskirai atsargiai susukti į vyniotinį (siūlę paliekant apačioje). Tešlos galus užlenkti į vidų.
4.
Abu štrudelius dėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, viršų aptepti kiaušinio plakiniu ir skersai įpjauti linijas, kad garai galėtų išeiti.
5.
Kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 40 - 45 minutes.