INGREDIENTAI: 1 sluoksnis:
100 gramų džiovintų datulių (be kauliukų)
30 gramų kokoso drožlių
24 gramai kakavos (ekologiškos, natūralios)
15 gramų klevų sirupo
2 sluoksnis:
160 gramų jogurto (kokoso skonio)
90 gramų kokoso drožlių
60 gramų klevų sirupo
30 gramų kokosų aliejaus (ištirpinto)
Papildomai:
pagal poreikį vandens (verdančio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šokoladiniam sluoksniui į dubenį įpilti vandens, sudėti datules ir palikti 10 minučių pastovėti. Tuomet vandenį nupilti, nusunkti vandenį nuo datulių.
2.
Į dubenį suberti kokoso drožles, kakavą, klevų sirupą, sudėti datules ir susmulkinti maisto trintuvu iki vientisos lipnios masės (maždaug 10 sekundžių).
3.
Keksiukų formeles iškloti popierinėmis formelėmis, sudėti paruoštą masę ir gerai prispausti prie dugno ir kraštelių.
4.
Kokosiniam sluoksniui į elektrinį plaktuvą suberti kokoso drožles, sudėti jogurtą, įpilti klevų sirupo, kokosų aliejaus ir plakti kelias sekundes iki vientisos masės.
5.
Paruoštą kremą sudėti ant paruoštų šokoladinių pagrindų ir šiek tiek paspausti.
6.
Paruoštus pyragaičius dėti į šaldymo kamerą bent porai valandų.
7.
Kai pyragaičiai sustings, išimti tik tokį kiekį, kurį tuo metu suvalgysite. Nuo vis dar sušalusių pyragėlių nuimti popierines formeles, palaikyti 15 minučių kambario temperatūroje ir skanauti.