INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių
500 gramų maskarponės sūrio
4 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
150 gramų rudojo cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išplakti kiaušinius su cukrumi iki purios masės. Plakti apie 10 min.
2.
Miltus, kepimo miltelius, druską persijoti.
3.
Į kiaušinių masę sudėti maskarpone, išmaišyti. Suberti miltus su kepimo milteliais ir druska. Pagal skoni, galima berti cinamono. Viską gerai išmaišyti.
4.
Obuolius supjaustyti plonomis riekelėmis ir sudėti į išmaišytą tešlą.
5.
Kepti 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
Patarimai:
•
Kepiau kekso formoje. Jeigu forma apvali, tai formos dydis apie 20 cm skersmens.